Palma IsafYouth 20184

Jučer su naši jedrličari u malim klasama nastupali na tri vrlo važne regate. U Bastadu je nastavljeno Europsko prvenstvo do 21 godine za klasu Laser Standard. Jedriličari su podjeljeni na zlatnu i srebrnu grupu. Nažalost lošijim kvalifikacijama Dominik Perković je nastavio jedrenje u srebrnoj grupi i u cilj ulazio kao 12. i 17. te u ukupnom poretku zauzima 36. mjesto.
U Braccianu započela su jedrenja za klasu 470 na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Nakon dosta čekanja, vjetar je konačno zapuhao oko 15 sati te dozvolio samo jedno jedrenje prije nego je nevera zapuhala sa preko 40 čvorova. U muškoj konkurenciji Petar Milun i Bruno Marević zauzmaju 47. mjesto jučer u svojoj grupi 24., a cure Hana Dragojević i Ana Zelić su na 25. mjestu. Prognoza za danas je vrlo slična.
U Sopotu u Poljskoj započelo je Europsko prvenstvo za klasu RSX. Za odlične vijesti se pobrinula Palma Čargo koja je nakon dva jedrenja na odličnom trećem mjestu u konkureciji juniorki. U cilj je ulazila kao 1. i 3. U muškoj konkurenciji Roko Hrvoj je na 68. mjestu, a Luka Mratović nije nastupio u jučerašnjim plovovima zbog zdravstvenih problema. Jedrenja se nastavljaju danas.
Rezultati Bastad
Rezultati Bracciano
Rezultati Sopot