facebook 820x360

Dragi jedriličari, prijatelji i članovi kluba

Polako ulazimo u završnicu pred  „Labudov mjesec jedrenja“.

Oglasi naših regata su pripremljeni no zbog Covid situacije u stalnom smo kontaktu kako sa županijskim stožerom i stožerom grada Splita tako i sa domaćinima Viške i Labud Classic regate.

Stoga vas molimo, za još malo strpljenja, do objave oglasa.

Mrduja Optimist Kup in memoriam Boris Vujnović, poznatija po imenu Mala Mrduja, prošlog je mjeseca dobila novi termin. Nakon što ju je HJS uvrstio u izbornu regatu za klasu optimist za Evropsko Prvenstvo, umjesto u vikendu pred 89. Mrduju novi je termin bio od 04 do 06 rujna.

Na žalost, zbog epidemiološke situacije u našoj Županiji i gradu Splitu, vodeći računa o nužnim mjerama koje nam je propisao gradski stožer civilne zaštite i složenosti organizacije brojnih jedriličara na relativno maloj površini na kopnu, regatu smo morali privremeno odgoditi do „boljih vremena“.

89.Mrdujska regata predviđena je za termin 03.10.2020. U njenoj dugoj tradiciji od 1927. do danas nije se održala samo za vrijeme 4 godine drugog svjetskog rata. Jasno je da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo Covid te i ove godine odjedrimo rutu od Splita do Mrduje i natrag. Vjerujemo da on line komunikacijom to možemo što smo pokazali i organizacijom Komiške regate koja je bila prva regata nakon proljetnog lockdown-a.

Želja nam je da naš fokus bude isključivo jedrenje, uz obavezno izbjegavanje svih oblika masovnog okupljanja i fizičke blizine. Razmišljamo da, u vrijeme održavanja regate i neposredno prije,  klupske prostorije budu zatvorene, te izostavimo sastanak kormilara kao i svečano proglašenja pobjednika. I naravno, očekujemo vašu pomoć.

Što se pak Viške regate tiče, iznimno je velika vjerojatnost da će se regata skratiti za jedan dan, te će njen termin biti od 17 do 18. listopada 2020. (umjesto najavljenog 16-18.10.2020.)

Bile bi to nove normalne regate sa nadom da ćemo ih vidjeti samo ove godine.

Još jednom svima zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

Do novih informacija  #ostanimodgovorni.