• Paiška regata

Posada Polet furioso najbrži brod Paiške regate i pobjednik po OPEN uweb

Završena je Paiška regata koja se jedrila u 2 plova na ruti Split – Stari Grad (Hvar) – Split sa startom 1. plova u petak u 10 sati, te 2. u nedjelju 16.5. sa startom u 10.30 sati.

Pobjednik „Paiške regate“ , a ujedno i najbolji brod po ORC premjeru je jedrilica MR.J i kormilar Damir Desabota iz J.K.Val.
Najbrži brod u obje etape bio je kormilar Nikola Dešković i Polet Furioso koji jedri pod zastavom J.K. Labud. Tako je ova posada zaslužila prijelazni pokal koji se dodjeljuje najbržem brodu Paiške regate, te dva umjetnička rada na temu jedrenjaka, autora Andra Tadića-Šila, koje su zaslužili kao najbrži brod u svakoj od etapa. Sličan umjetnički rad dodijeljen je i Leu Lemešiću pobjedniku subotnje regate u zaljevu , koji je bio na kormilu jedrilice Pinocchio. Drugi plovi bio je zanimljiv zbog čestih izmjena vjetrova i vremenskih uvjeta za jedrenje. Bilo je tu jedrenja po južnom vjetru, upadanja u periode bonace, jedrenja i po maestralu, a zanimljivo je kako je tijekom poslijepodneva kada su posade već bile uvjerene u stabilnost juga koje je zapuhalo kroz kanal, mnoge pred samim ciljem iznenadio novi „ nalet“ bonace, koja ih je podosta namučila prilikom pokušaja ulaska u cilj. No, ono što će svakako svi pamtiti po dobru, atmosfera je i gostoprimstvo domaćina u Starom Gradu. „Paiz“ je ovaj vikend živio onim pred pandemijskim mediteranskim životom.
Posebno je zadovoljan direktor i idejni začetnik „Paiške regate“ Damir Skelin, koji nije krio veselje zbog odluke da se krene u organizaciju „Paiške“ za „dišpet“ pandemiji, a već u 1. izdanju ona se pokazala kao još jedan sadržaj
koji osim jedriličarima, služi i turističko-nautičkoj promociji Staroga Grada, ionako iznimno privlačnog nautičarima, a ponekad teško dostupnog zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone. Posebno lijepe riječi je
imao za cijeli svoj tim iz organizacijskog i regatnog odbora, domaćine, pokrovitelje, te sudačku legendu Alena Kustića, a i ljude iz Županijske lučke Uprave uz čiju potporu je sve proteklo u najboljem redu.

Rezultati