• Kalenda regata 2023

zaNenu i Josipa

U klupskom domu Uprava i treneri priredili su prijem i čestitanje Nenadu Bugarinu i Josipu Olujiću.

Ovom malom skupu, koji su odredile epidemiološke mjere, prvo je obratio predsjednik Ing.Žarko Dešković: Kroz dugu povijest koju ima naš skoro stoljetni klub na OI je prvo sudjelovao naš član Karlo Bauman daleke 1936 u Berlinu. Ono što je za njega još značajnije je da je na OI 1952. u Helsinkiju jedrio upravo u klasi finn. Posljednjih 10 olimpijada Labud je imao svoje predstavnike pri čemu je najbolji plasman imao Karlo Kuret koji je bio 4. a iza njega Ivan Kljaković Gašpić koji je olimpijske igre završio na 5. mjesto.
Zadnjih smo dana bili napeti u iščekivanju rezultata Svjetskog Prvenstva. Nismo izborili normu za OI ali rezultat koji je Neno osvojio završivši kao 5 na svijetu u klasi finn uistinu je velik.
Stoga, čestitamo još jednom na trudu koji su uložili, i Neno i Josip, jer biti u poziciji da se bore na „stativi“ ,nije bilo lako i znak je da je put koji je trajao više od 10 godina i nekoliko uprava bio ispravan.
Finn, nažalost, odlazi iz olimpijskog svijeta ali uspomena koja ostaje našem klubu i članovima je velika.

Nakon ovih lijepih riječi predsjednika na podršci se zahvalio i Neno: Žao mi je što tako dugu povijest nismo uspjeli održati našim odlaskom na ovu olimpijadu ali nadam se da smo svih ovih godina našeg jedrenja također pridonijeli lijepim sjećanjima. Svakim dolaskom u klub vidim da on napreduje, što mi je neizmjerno drago, a nadam se da će naši rezultati koji predstavljaju upravo Labud biti temelj nekoj novoj generaciji koja će nastaviti ono što smo mi započeli.

Josip Olujić: Ja se također zahvaljujem svima, jer svaka je Uprava doprinijela za naše rezultate i uspjehe koje smo imali a vama kao novoj upravi želim svu sreću sa željom da gurate nove i mlade jedriličare naprijed. Nadam se da ćemo im biti uzor kao što smo mi u njihovim godinama gledali naše uspješne klupske prethodnike.

Na kraju je na red došao i trener Velimir Velimirović: Čestitam Neni. Imao sam privilegiju gledati ga ta posljednja dva dana kako jedri boreći se i znam da je dao sve od sebe. Nismo ostvarili naše i vaše želje ali to je sport.

Neno ipak putuje za Tokio kao pomoćni trener i partner našem susjedu mađaru Zsombor Bereczu kojem želimo uspješan rezultat na olimpijadi.

Josip i Neno od danas imaju jedan novi zadatak a to je da uživaju u svom klubu i s ponosom dovedu svoje prijatelje, da pomognu u organizacijama regata i drugim oblicima, da budu dio i onog drugog dijela priče koja ima svoju prošlost, sadašnjost i budućnost pod imenom Jedriličarski klub Labud.