• Kalenda regata 2023

Od 24. do 31. ovog mjeseca u brazilskom mjestu Buzios jedri se Svjetsko prvenstvo klase laser 4.7 gdje jedri naša mlada snaga Marina Mandić. Trener Vedran Mandić izvijestio nas je kako su premjeravanje i registracija protekli bez i najmanjih problema, a samo otvaranje kako i dolikuje Brazilu uz puno ritma i sambe. Prvog dana flota od 148 jedriličara iz 27 zemalja nije imala previše sreće s vjetrom koji je bio vrlo promjenljiv i puhao od južnog do sjeverno istočnog smjera. Danas se stoga očekuju povoljniji uvjeti.

Ništa manje želje nisu ni u Japanu gdje u mjestu Karatsu na svjetskom prvenstvu jedri Tina Mihelić. U pratnji trenera Tonča Antunovića ona je također završila proceduru premjeravanja a danas u 14,00 sati po lokalnom vremenu predviđena je probna regata te u 18,30 svečano otvaranje.

Tijekom dana iz Splita odlaze i naši laseraši Aron Lolić, Milan Vujasinović i Luka Radelić koji će se od 01. do 08. kolovoza okušati na Evropskom prvenstvu klase laser senior. Ovo se prvenstvo jedri u švedskom gradiću Landskrona.

U četvrtak putuju i finisti Nikola Barić i Josip Olujić koji će sudjelovati na Svjetskom prvenstvu klase Fin za juniore u ne tako dalekom gradu Balatonfured u Mađarskoj.