• Kalenda regata 2023

Nakon priprema koje su optimisti po idealnim uvjetima umjerenog vjetra odradili u Puli, JK Vega je nakon dvije godine korone organizirao svoju tradicionalnu regatu, 16. Memorijal Zlatana Pečenkovića.
Na žalost, unatoč nastojanjima regatnog odbora, regata se na kraju ni ove godine nije održala zbog toga što je cijeli vikend puhala tramuntana snagom od 35 do 40 čvorova pa je bilo opasno izvesti flotu od 137 optimista. Organizator se nada da će više sreće imati iduće godine.

U Splitu je pak odjedrena Velika nagrada Mornara gdje je također vrijeme odredilo raspored jedrenja. Tako se u petak nije jedrilo zbog potpunog nedostatka vjetra a u subotu zbog prejake „škure bure“. U nedjelju su Ilca 4 i 6, umjesto predviđena 3 plova, odjedrili samo 2 dok je 3 plova odjedrila samo flora Ilca 7.
S obzirom da za juniorsku kriterijsku ljestvicu treba odjedriti minimalno 3 plova po regati kako bi regata bila važeća  Velika nagrada Mornara ipak se neće računati za kriterij.

Od naših jedriličara u ILCA 7 Aron Lolić je završio na 9. mjestu, Stipe Gašpić je 15-i, Vicko Alfirević 17-i.

U ILCA 6 – Antun Tomašević je 4-ti., Nađa Tomašević 5-a., Max Gjidera 13-ti, Kalista Delić 20-a .Petri Mastelić rezultat će se naknadno priznati jer ju je regatni odbor krivo uvrstio prilikom izrade rezultata.

Idući vikend JK Mornar ponovo je domaćin klasi ILCA ali ovog puta u svojstvu organizatora Prvenstva Hrvatske.

Rezultati VNM