• Kalenda regata 2023

SCC230427sg 05634

Naš klub u suradnji s ACI i ACI Sail od 25 do 28. travnja ponosno organiziramo jednu od najprestižnijih regata na svijetu, Swan Croatia Challenge. Nakon Europskog prvenstva koje smo prošlog listopada organizirali u partnerstvu ACI-ja i Nautor Swana, ovogodišnja regatna sezona u Nations League otvara se u  našem gradu u ACI marini Split.

Swan Croatia Challenge okuplja najbolje svjetske jedriličare u ovoj prestižnoj one-design klasi, a među 10 prijavljenih posada nalaze se neka od vrhunskih imena svjetskog jedrenja.

"Fantastično je vratiti se u Split. Uvjeti za jedrenje su fantastični, a dobrodošlica i podrška koju dobivamo od našeg partnera, ACI-ja i Jedriličarskog kluba Labud je fantastična", rekao je Federico Michetti, voditelj sportskih aktivnosti u Club Swan Racingu.

Na svečanom otvaranju naš predsjednik, Ing. Žarko Dešković, istaknuo je kako je Split sjajna destinacija za vrhunske regate.

„ClubSwan regata je svjetska elita jedrenja i iznimna nam je čast što Labud sudjeluje u organizaciji ovakvog sjajnog događanja. Nadam se da će jedriličari imati sjajan tjedan u Splitu i zanimljivu regatu“, poručio je predsjednik.

Ovim događajem Split i Hrvatska postaju središte svjetske nautičke scene, koji je od iznimnog značaja za jačanje turističke ponude grada Splita te jačanje konkurentnosti hrvatskog jedrenja, kao i hrvatske nautike i turizma općenito.

Regatu su ponosno podržali i: OTP Banka, Raddison blu hotel$spa Split, M start, MAREX elektrostroj, Rudan, Allianz, Tommy, Dubina Inžinjering i Eccos. Zahvaljujemo svim pokroviteljima i donatorima koji su nam pomogli u realizaciji ovog vrijednog projekta.

Swan 2023 otvaranje