• Kalenda regata 2023

Gringo 3 web

Ljubitelji jedrenja na krstašima uspješno su odjedrili još jedno izdanje Komiške regate, 32. po redu.
Regatu smo, kao i svih ovih godina, organizirali u suradnji s “Društvom Višana i prijatelja otoka Visa” a uz podršku grada Komiže, T.Z. Komiže i Nautičkog centra Komiža.

Pobjednik za krstaše razreda ORC, te ujedno i pobjednik 32. ”Komiške” je posada jedrilice Gringo 3 sa kormilarom Robertom Sandalić iz JK Uskok Zadar.

Tradicionalna titula najbrže jedrilice prema kriteriju najkraćeg ukupnog jedrenog vremena kojemu na čuvanje odlazi prijelazni pehar „Društva Višana i prijatelja otoka Visa, ovog je puta pripala jedrilici Mareus, kormilar Denis Stanojević, JK Labud Split.

Mareus 3 web

Novina ovogodišnje „Komiške je regata Komiškog zaljeva. Naime, pored dvije etape, prve iz Splita do Komiže koja se jedrila u petak i druge iz Komiže do Splita u nedjelju, jedriličari su imali prilike po prvi puta u slobodnu subotu jedriti regatu Komiškog zaljeva. Na regatu je jedrilo 5 jedrilica a pobjedu je odnijela jedrilica Dubrovnik sa kormilarom Ivom Kvestićem iz JK Orsan – Dubrovnik.
Vjerujemo kako će iduće godine biti više zainteresiranih za subotnju regatu u portu koju je rado pratilo domicilno stanovništvo.

Dubrovnik web

Prema riječima predsjednika regatnog Odbora Marka Mišure regata je protekla u najboljem redu s čime se složio i direktor Komiške regate, kapetan Ante Mlikota koji je zahvalio svim učesnicima.

Rezultati:

Open

ORC

Posada najbrže jedrilice Mareus i pobjednik 32.Komiške regate Gringo 3 kormilar Robert Sandalić