Komiška regata

Komiška regata

Komiska regata
SPLIT-STARI GRAD-SPLIT 29.04-01.05.2022.
Oglas
Prijave
sosw_finn_start_2006Nanovo je Labud, najstariji jedriličarski klub u Hrvata, domaćin prestižnog nadmetanja podno jedara. Naime, splitski klub je i u 2010. godini upisan na karti međunarodnih regata budući će tijekom svibnja biti domaćin Europskog prvenstva za klasu finn.
No prije nego u goste klubu u Uvali baluni dođu svi ponajbolji kormilari u ovoj kraljevskoj klasi, kako joj mnogi tepaju, i oni iz zemalja Starog kontinenta, no kako se radi i otvorenom prvenstvu stići će i ona najbolji na svijetu, generalna proba – i organizacijska i jedriličarska - bit će dva mjeseca ranije na već tradicionalnom Split Olympic Sailing Week-u.
Regata je to koji mnogi prepoznaju pod onim starim imenom – Velika nagrada Jadrana, no uz novo ime eto već godinama gradi se i novi image. Zajednička organizacija četiri splitska kluba: Labuda, Mornara, Splita i Zente tako je urodila jednom vrhunskom regatom na početku ožujka (17.-20.03.2010.), na početku jedriličarske sezone za većinu olimpijskih klasa. Na regatnom polju nadmetat će se ponajbolji CRO-kormilari u finnu, pa laseru, dvosjedima 470 i zvijezdi, te 49er, a zajedrit će i daskaši.No osim naših uzdanica očekuje se i dolazak većeg broja stranaca, posebno finaca koji će nastupiti na Europskom prvenstvu u svibnju (08.-16.05.2010.) na istom regatnom polju, pa im je ovi idealna prilika da “isprobaju” vremenske uvjete, ali i testiraju i protivnike među kojima će im “kost u grlu” svakako biti Ivan Kljaković-Gašpić legendarni Bambi, aktualni europski prvak, te brončani sa svjetskog prvenstva i prvi na ISAF-ovoj ljestvici finaca.
Ujedno će na Split Olympic Sailing Week-u zajedriti i brojne reprezentacije zemalja sa sjevera koje često treniraju u Splitu kao idealnom mjestu za jedriličarske kampove – em' im je logistika odlična, em' su vremenski uvjeti idealni i mnogo je toplije nego u njihovim zemljama, em' imaju i među našim jedriličarima odlične sparing partnere.
Tako će se na neki način sve zahuktati u ožujku, pred onu pravu jedriličarsku feštu koja nas čeka u svibnju - na nadmetanju finaca.