Komiška regata

Komiška regata

Komiska regata
SPLIT-STARI GRAD-SPLIT 29.04-01.05.2022.
Oglas
Prijave
Okončan je peti plov Europskog prvenstva za klasu finn 2010. na kojem se nadmeće 97 kormilara iz 26 zemalja i to u konkurenciji seniora i juniora.
Prvi je ciljnu liniju na regatnom polju Alpha, ispred splitskog Zvončaca put Čiova, presjekao Norvežanin Peer Moberg, drugi je bio Grk Ioannis Mitakis, inače junior, dok je treće mjesto pripalo Novozelanđaninu Danu Slateru. Četvrti je Britanac Edward Wright, peti Španjolac Rafael Trujillo, šesti Estonac Deniss Karpak.
Sedmo mjesto pripalo je Hrvatu i to Mati Arapovu (JK Mornar), osmi je Slovenac Gašpar Vinčec, ispred desetoplasiranog Poljaka Rafala Szukiela.
  Naš drugi predstavnik sa CRO-oznakom na jedru Marin Mišura (JK Split) uzeo je 13. poziciju, a Ivan Kljaković-Gašpić Bambi (JK Zenta) u ovom plovu je bio 19. Junior JK Labuda Josip Olujić uknjižio je 38. mjesto, dok je direktor regate Karlo Kuret (JK Labud) upisao 45. mjesto.
  U tijeku je startna procedura i drugog današnjeg plova, a hoće li i ovaj start biti uspješan - javit ćemo vam provovremeno. (S.B.)