Komiška regata

Komiška regata

Komiska regata
SPLIT-STARI GRAD-SPLIT 29.04-01.05.2022.
Oglas
Prijave

Kako je i najavljeno, današnja zadnja regata i to ona gdje će se odlučivati o pobjedniku Europskog prvenstva za klasu finn 2010. u konkurenciji seniora i juniora,  koje se minuli tjedan održavalo u Splitu u organizaciji JK Labuda, pokušat će se odjedriti s startom u 12 sati.

Oni  najbolji već izlaze na more, a Regatni odbor sa predsjednikom Tonkom Petešićem pokušava postaviti regatno polje. Najvjerojatnije će se, po laganoj tramontani,  jedriti na polju ispred splitskog Sustipana .

Osim primjetne nervoze među samim fincima, kojih je trebalo biti deset u odlučujućem plovu za medalje, medal raceu gdje se ostvareni bodovi uduplavaju, imamo i jednu lošu vijest. Naime i sam sudionik medal racea koji je među deset veličanstvenih bio na šestoj poziciji, Thomas Le Breton jutros je završio u splitskoj bolnici na Križinama. Još uvijek se ne zna o kojim zdravstvenim problemima mladog Francuza se radi, trenutno je na infuziji, no prema najavama liječnika za sada većih problema nema.

Ujedno će nakon odjedrenog medal racea, ako naravno vremenski uvjeti dopuste biti odjedrena i finalna utrka za poboljšanje plasmana od 11. do 97. pozicije.

A samo proglašenje pobjednika najavljeno je za 19 sati na platou JK Labuda.  (S.B.)