• Paiška regata
Florian Raudaschi (Austrija) pobjednik je zadnjeg finalnog plova Europskog prvenstva za klasu finn 2010. u konkurenciji seniora i juniora. Naime, nakon odjedrenog medal racea, odnosno utrke za medalje gdje je naš Ivan Kljaković-Gašpić obranio titulu prvaka Europe, dat je u 13.45 sati start i zadnjeg plova za ostatak flote, onih koji su se borili za plasman od 11. do 97. mjesta. Regatno polje bilo je postavljeno prema Šolti, a i vjetar je u početku pojačao te prema kraju regate padao, no plov je uredno okončan.
 
Samo proglašenje ovog nadmetanja za najbolje fince Starog kontinenta održat će se na Labudovom platou s početkom u 19 sati, a još jednom čestitamo našim momcima jer imati trojicu među deset najboljih, moramo priznati velika je stvar!
 
Prvom Ivanu Kljakoviću-Gašpiću poznatom Bambiju na zlatu i obranjenoj tituli, te Marinu Mišuri (JK Split)  i osvojenom petom mjestu, kao i Mati Arapovu (JK Split) koji je zauzeo šesto mjesto (nakon sređivanja svih rezultata popeo se Mate mjesto više).
 
A čestitamo i Regatnom odboru te naravno i svima, posebno volonterima, koji su sudjelovali u organizaciji ovog nadmetanja. (S.B.)