Komiška regata

Komiška regata

Komiska regata
SPLIT-STARI GRAD-SPLIT 29.04-01.05.2022.
Oglas
Prijave

   Drugi dan Svjetskog prvenstva za veterane u klasi finn 2010. nažalost nije prošao u znaku jedrenja. Tek u nestrpljivom očekivanju vjetra, pa čak i izlaska na more, odrađenom startu da bi u konačnici opet sve prošlo u znaku – nule, bez rezultata i okončanja plova!

   Naime, zbog nedostatka čvorova, flota od 167 kormilara iz 25 zemalja, nije ni izašla na more prema planiranom oraru i startu u 12 sati, već se tek oko 14 sati uputila na regatno polje, danas postavljenom vanka Čiova. Sve u traženju što bolje pozicije i hvatanju ono malo čvorova maestrala koje je Eol pustio samo od nekih 3 do 7 čvorova.

   Regatno polje imena Charlie postavljeno je brzo, i po 6 čvorova u 15.55 sati dat je start prve, crvene skupine sa 84 kormilara, te 15 minuta nakon njih krenula je plava skupina, 83 jedriličara. Zajedrila je flota na trapez regatnom polju, prošla se i prva orca, pa mezonava, ali krma se baš i nije izvukla – sviran je prekid!

   - Danas sreće s vjetrom nismo imali, pokušali smo okončati jedan plov, no jednostavno dovoljno čvorova za to nije bilo. Ništa strašno, sutra je novi dan i planiran start je za 13 sati – kazao nam je nakon povratka na kopno Alen Kustić, predsjednik Regatnog odbora.

    Ujedno će se u srijedu održati i sastanak klase finn za veterane. Godišnji skup jedriličara, onih preko 40 godina u životnom kalendaru, zakazan je za 10 sati, naravno u klupskim prostorijama JK Labuda organizatora ove prestižne svjetske regate.