Komiška regata

Komiška regata

Komiska regata
SPLIT-STARI GRAD-SPLIT 29.04-01.05.2022.
Oglas
Prijave

   JUGO NAPUNILO JEDRA ZA DVA PLOVA

 

   Odlično je danas bilo na moru, jugo je floti od 167 jedriličara iz 25 zemalja koliko ih sudjeluje na Svjetskom prvenstvu za klasu finn i to u konkurenciji veterana, napunilo jedra i to za dva plova.

  Prvi start odrađen je, za crvenu skupinu, u 12:15 sati i to na regatnom polju u Kaštelanskom zaljevu, ispred Slatina na Čiovu prema kamenolomu, a vjetra je bilo na refule od 14 do 20 čvorova. Petnaest minuta kasnije startala je i plava skupina, bez ikakvih problema okončano je današnje prvo jedrenje, ukupno četvrti plov na prvenstvu.

   Zanimljivost je kao je u crvenoj skupini pobijedio kormilar s CRO-oznakom na jedru Splićanin Armano Zekan i to među 84 jedriličara.

    - Prezadovoljan sam današnjim nastupom, no imao sam peh u drugom plovu. Pred sam cilj mi se ukočio lakat, onaj lijevi, i vratila se stara ozljeda, teniska, te sam se jednostavno okrenuo, upao u more. No srećom brzom sam se vratio u brod, iako se to više i ne može usporediti sa jedrenjem u mladosti, sada sve ide teže i sporije. I na kraju sam ipak ciljnu liniju prošao kao osmi – rezimirao je današnje jedrenje po jugu Armano, član Mornara, koji jedri u konkurenciji finaca od 40 do 49 godina, te je nakon pet plovova (s jednim odbacivanjem) u ukupnom plasmanu deseti.

   Start drugog plova, ukupno na ovoj regati peta utrka, bio je u 14:17 za plavu skupinu, te u 14:32 sati za crvenu, te je i to jedrenje uspješno okončano.  

  Naša tri druga predstavnika imaju slijedeće plasmane - u kategoriji kormilara od 60 do 69 godina jedri dvojac labudaša: Lukša Cicarelli uknjižio je danas 23. i 22. mjesto te je trenutno na 34. mjestu ukupno, dok  Marin Mrduljaš ima 20. i 10. plasman, ukupno je prema privremenim rezultatima 40.

   Član JK Splita Davorin Righi koji jedri među fincima od 50 do 59 godina, imao je 28. i 48. poziciju koju je kao najslabiji plasman odbacio, nalazi se ukupno na 61. mjestu.

   Sutra, u petak, kao zadnji dan svjetske smotre finaca predviđena su dva plova i kako ističe predsjednik Regatnog odbora Alen Kustić, start će biti najvjerojatnije u 11 sati.

  Jer kao i uvijek u jedrenju, ipak Eol i vremenske prilike diktiraju ritam svih događanja i onih na moru i na kopnu, te će se svečana ceremonija proglašenja – po kategorijama – održati što bude moguće prije, nakon povratka flote s mora.  (S.B.)