Komiška regata

Komiška regata

Komiska regata
SPLIT-STARI GRAD-SPLIT 29.04-01.05.2022.
Oglas
Prijave

TRIJUMF ČEHA MICHAELA MAIERA, CICARELLI PRVI U SVOJOJ KATEGORIJI

Što je biti najbolji – ne trebaš ni zadnji plov okončati jer već toliko imaš prvih mjesta da ti nitko naslov najboljeg na svijetu ne može oduzeti!

A to može poći za rukom samo Michaelu Maieru koji je bio najbolji među 167 jedriličara iz 25 zemalja na Svjetskom prvenstvu za veterane u klasi finn koje je okončano u organizaciji splitskog kluba Labud.

Maier je u šest jedrenja uknjižio pet prvih mjesta, te jedno drugo, dok se zadnji plov, jedren u petak, vratio na kopno.

- Trebao sam spremiti brod, a znao sam kako me nitko ne može preteći, pa sam se ranije vratio na kopno. Taj zadnji plov, u mom slučaju nije ništa odlučivao – zadovoljno je komentirao titulu prvaka vrhunski finac koji je jedrio u konkurenciji kormilara od 40 do 49 godina.

No prvo mjesto i naslov svjetskog prvaka u kategoriji od 60 do 69 ima i Hrvatska. I to zahvaljujući Lukši Cicarelliju, članu domicilnog kluba, koji je po četvrti put uzeo epitet najboljeg finca među veteranima.

- Nisam baš bio koncentriran na jedrenje, no na moru su bili odlični uvjeti i bez većih muka sam anulirao prednost koju su imali moji protivnici uoči današnjeg dana. S naglaskom kako je ove godine konkurencija puno, puno jača - zadovoljan je bio Lukša koji eto već po tradiciji na svjetskim smotrama veterana se penje na pobjedničko postolje.

I ove godine u svom Splitu, na najveće postolje!

A što se tiče samog jedrenja zadnjeg dana su okončana dva plova i to po jugu, pa je Regatni odbor trapez polje postavio ispred Sustipana, na poziciji imena Alpha. Prva utrka odjedrena je po vjetru jačine od 10 do 12 čvorova, dok je drugi plov jedren po jugu od 12 do 14 čvorova. (S.B.)

Rezultati