Labud_press050210Na današnjoj konferenciji za novinare koja se održala u prostorijama Jedriličarskog kluba Labud najavljeno je Europsko prvenstvo u klasi Finn koje će se od 08. do 16. svibnja 2010. održati u Splitu. Uz Kontinentalni Kup u atletici to je najveća sportska manifestacija koja će se ove godine održati u Splitu i na kojoj se očekuje više od 100 natjecatelja iz preko 30 zemalja.
Na konferenciji su spomenuti projekt predstavljali gospodin Zlatko Mateša - predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, proslavljeni jedriličar i član Uprave kluba Karlo Kuret te Labudovi reprezentativci Milan Vujasinović i Tina Mihelić.
Osim Europskog prvenstva u klasi Finn najavljeni su i ostali projekti Labuda u 2010. godini, od kojih zasigurno treba izdvojiti Split Olympic Sailing Week u ožujku, regatu koja ove godine zasigurno postaje jedna od najznačajnijih regata u Europi u ovom periodu godine. To potvrđuje i činjenica da je upravo ova regata kriterij za izbor reprezentacije velikog broja nacionalnih jedriličarskih saveza.
Osim sudionika konferencije prisutne je pozdravio svjetski i europski prvak Šime Fantela koji je najavio dolazak zadarske posade na Split Olympic Sailing Week, a preko video linka s visinskih priprema, o svojim očekivanjima na Europskom prvenstvu u Finn-u pričao je i aktualni europski prvak te osvajač brončane medalje na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu Ivan Kljaković Gašpić - Bambi.
Nakon konferencije za novinare održana je i kratka svečanost proslave 85. godišnjice jedriličarskog kluba Labud te je sve prisutne predsjednica Mira Boban podsjetila na dugogodišnju tradiciju i uspjehe Labuda.
Od strane matičnog kluba za rezultate u 2009. godini su nagrađeni europska prvakinja Tina Mihelić, koja je osvojila prvu žensku seniorsku medalju s europskih i svjetskih prvenstava u povijesti hrvatskog jedrenja, Milan Vujasinović koji je osvojio 7. mjesto na svjetskom prvenstvu te Marin Mandić prvak Hrvatske u Optimistu i najistaknutiji pojedinac u Labudovoj školi jedrenja.

OPŠIRNIJE - OBJAVA ZA MEDIJE SPORT MEDIA

FOTOGALERIJA S. KOPLIĆ

U MP3 formatu poslušajte neke aktere današnje konferencije za medije:

ZLATKO MATEŠA ; MIRA BOBAN ; KARLO KURET ; TINA MIHELIĆ ; MILAN VUJASINOVIĆ ; MARIN MANDIĆ

Labud se danas našao i u medijima:

HRT ; SLOBODNA DALMACIJA ; SPORTNET ;